Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Billy Momo: Seven rivers wild

Det är en bragd i sig att göra en poplåt med banjo och munspel och få den att låta som en vagt brittisk 70-talshit (Sailor? 10CC? Cockney Rebel?) snarare än någon sorts americana; den blir bara större när Billy Momo får in samma ”Wishing ain’t no sin” i tv-succén ”Better call Saul”.

Rock
4

Billy Momo

”Seven rivers wild”. (Mo Better Music/Sound Pollution)

På det svenska sjumannabandets nya album finns inget som direkt låter likadant, men vore jag musikläggare skulle jag kika lite extra på den mexikanska trumpeten i ”Say you’re sorry”. Själva kallar de sin musik för urban folk, men jag hör en tidlöst melodiös popmusik som de flesta från Amason till Robbie Williams till Ed Harcourt skulle kunna känna igen sig i. Mycket piano, avspänd sång, helst i stämmor. Stor och varierad instrumentering, lite soulstänk ibland. Och ingen som helst koppling till något som råkar vara modernt just nu.

Bästa spår: ”Forget everything”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.