Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

”Cosmic grooves” (samling):

Skivrecension
3

Artist/grupp: ”Cosmic grooves” (samling)

Skivtitel: It’s just music!

Skivbolag: Recordings/iTunes/Amazon

Grekland må vara krisdrabbat, men det hindrar inte den tidigare Malmö-dj:n Georgios Paroglou från att starta skivbolag där. Eller dra ihop stjärnor som Betty Wright, Seu Jorge och José ­James till premiärreleasen. En Mats Nileskär-välsignad samling som rymmer p-funk, Curtis Mayfield-imitatörer och indianjamaicanska exoperasångerskor.

Men också dub och rymdfolk. Navasha Dayo från Fertile Ground överraskar med nyboogie – Seu Jorge med att leka Craig David. Acid jazz-vibbarna förstärks av att Talkin Loud’-grafikern Swifty designat omslaget och japans­ka Monday Michiru rundar av skivan – om än med intetsägande sockervaddshouse. Med hårdare trimning hade Cosmic Grooves gått från lovande till lysande.

Bästa spår: ”The nubian queens” ft José James

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.