Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 21:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/dagens-skiva-6ix9ine-vet-hur-man-satter-dansgolv-och-hjartan-i-brand/

Skivrecensioner

Dagens skiva: 6ix9ine vet hur man sätter dansgolv och hjärtan i brand

Foto: Steve Ferdman/REX

När den skandalomsusade New York-rapparen 6ix9ine till slut ger ut sitt debutalbum är det ljudet av en artist som lever i nuet, bränner sitt ljus i båda ändar och bara vill göra hits.

Rätta artikel

Han är ett effektsökande Instagramtroll, han är allt annat än originell som textförfattare och usel som liveartist och hans samröre med ett tungt kriminellt gäng har lett till att han just nu sitter häktad och kan få ett långt fängelsestraff. Det finns många anledningar att ogilla den tjugotvåårige New York-rapparen 6ix9ine – men ingen kan ta ifrån honom att han vet hur man sätter dansgolv och unga hjärtan i brand.

Han gör inte konst för framtiden, han kan knappt se någon morgondag. Han lever i nuet, badar i snabba pengar och bränner sitt ljus i båda ändar. Han ömsom vrålar i vild ilska, ömsom sjunger med poppig autotune, han hoppar bekymmerslöst mellan trap och reggaeton, det finns ingen tid för tvivel eller eftertanke, han vill bara göra hits. Debutalbumet ”Dummy boy” vibrerar oroligt av liv.

Läs fler musikrecensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om den Lil Peep-inspirerade emorapparen Yung Mirko från Malmö.