Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Dagens skiva: Beach House skiftar från pop till ljudstrukturer

Foto: Shawn Brackbill

Den amerikanska dream pop-duon Beach House har på sitt sjunde album bytt riktning, där den mjuka klangväven får huvudrollen på bekostnad av de berusande refrängerna.

4

Indie

Beach House

”7”

(Bella Union/Border)

 

Man ska inte överdriva nationella skillnader i musikskapande (alla influeras ju av alla och artister är först och främst individer) men man ska inte heller förneka dem. När det gäller gitarrpop är skillnaden mellan brittisk och amerikansk musikkultur slående. Den bästa amerikanska indierocken – och hit kan dream pop-duon Beach House räknas – präglas av naturlig coolness, sexig lojhet, halvbekväm tristess, en hinna som skyddar mot den molande hopplöshet som finns i bitterljuv brittisk pop.

”7” är duons sjunde album och ett steg i en ny riktning, inspelad på organiskt vis i hemmastudio och utan de föregående fyra skivornas producent Chris Coady. Fokus har skiftat från poplåtar till stämningsfulla ljudstrukturer. Jag saknar de berusande refrängerna men njuter samtidigt av den mjuka drömväven.

Bästa spår: ”Lemon glow” 

Läs fler recensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om Leslie Tays soundtrack till vårens varmaste dagar.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.