Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-11 08:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/dagens-skiva-fredrik-kempe-gor-sa-som-i-himmelen-till-en-schlager/

Skivrecensioner

Dagens skiva: Fredrik Kempe gör ”Så som i himmelen” till en schlager

Foto: Eero Hannukainen / IBL Bildbyr�

Trots att Fredrik Kempe bygger vidare på folktonen från filmhitten ”Gabriellas sång”  blir schlagerkaraktären ännu tydligare när musikalen ”Så som i himmelen” ges ut på skiva.

Johanna Paulsson
Rätta artikel

När Fredrik Kempe skriver musiken är livet en schlager. Även om själva storyn råkar handla om en utbränd världsdirigent som återvänder hem till byn. Särskilt tydligt blir det nu när centrala sångnummer ur Kay och Carin Pollaks musikalsuccé ”Så som i himmelen” radas upp som studioinspelningar med den karaktärsstarka originalensemblen. Från dansbandsboogie (med tonartshöjning) till stjärnklar pianoballad och en euforisk sång till livet med hela körkollektivet.

Samtidigt bygger materialet vidare på den folkfärgade Duvemålatonen i filmhitten ”Gabriellas sång” (Py Bäckman/Stefan Nilsson). Inte minst tack vare Karl-Johan Ankarbloms orkesterarrangemang. En melodifestival i Broadwayklass trots att vissa sångare går mer naturligt genom högtalarna än andra.

Bästa spår: ”Alla ord om synd”

Läs fler musikrecensioner av Johanna Paulsson , till exempel om när ”Så som i himmelen” hade premiär på musikalascenen .