Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 21:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/dagens-skiva-joy-ar-roligare-men-mer-anonym-pa-engelska/

Skivrecensioner

Dagens skiva: Joy är roligare men mer anonym på engelska

Foto: Nicklas Thegerström

Även utan den breda signaturskånskan har Joy M'batha ett sätt att glida i fraserna som är roligt när hon nu byter språk till engelska för sin nya rastlösa, röriga ep.

Kajsa Haidl
Rätta artikel

Trenden har varit stark bland svenska artister att växla från engelska till svenska för att hitta ett mer intimt, självutlämnande tilltal. Malmörapparen Joy M’batha gör tvärtemot på nya ep:n ”Thirsty”. Det får henne att låta mognare, roligare men också mera anonym. Den grova signaturskånskan som hörts på Lorentzs ”Där dit vinden kommer”, samt i de egna låtarna ”Kattliv” och ”PUSS”, är helt borta, även om den tjugofyraåriga rapparen har ett speciellt sätt att glida i de engelska fraserna som låter roligt.

Musikaliskt är det snabbt, rastlöst och rörigt, precis som Joy M’batha själv. Med total speltid på endast elva minuter hinner inte mycket sägas, men hon får åtminstone till förfeststämning på den driviga, Young Earth Sauce-producerade ”Thirsty”, som har lånat hela sin klubboutfit från Azealia Banks ”212”.

Läs fler musikrecensioner av Kajsa Haidl, till exempel om hur Neneh Cherry sätter fingret på tidsandan lika mycket nu som när hon slog igenom.