Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Dagens skiva: Jungle fokuserar mer på videor än låtskrivande

Foto: Charlie Di Placido

Trots att de säger sig ha mognat till sitt andra album gör engelska Jungle dansmusik som drömmer om soul men mest är slick, trevlig och opersonlig.

2

Soul

Jungle

”For ever”

(XL/Playground)

Engelsmän har alltid brottats med den amerikanska soulmusiken, eller snarare med problemet att älska något så avlägset. De har dyrkat den, fetischiserat den, imiterat den, inympat den i den inhemska gitarrpoptraditionen, skapat dj-kultur baserad på arkeologiska fynd av den – en kultur som i sin tur gett upphov till olika former av modern dansmusik – och på senare år fostrat ett antal framgångsrika sångare som frossar i soulnostalgi. Duon Jungle gör souldrömmande dansmusik med ett uttryck som är mer poppigt än själfullt eller dansant. De fokuserar mer på snygga musikvideor än på innerligt låtskrivande, trots snack om mognad inför detta andra album. Jungles musik är slick, trevlig och opersonlig. I refrängen till avslutande ”Pray” sjunger de om att be varje kväll – det låter inte trovärdigt.

Bästa spår: ”Cherry”

Läs fler musikrecensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om Young Thugs första samlingsskiva från sitt eget bolag.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.