Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Dagens skiva: Leslie Tay gör ett soundtrack till vårens varmaste dagar

Foto: Nora Lorek/TT

Leslie Tay har blivit ljusår bättre sedan debuten. Nu är låtskrivandet på en förbluffande hög nivå.

4

R&B

Leslie Tay

”Vilja & tålamod”

(You-Meh)

Malmös stolthet Leslie Tay har utvecklats enormt sedan debut-ep:n ”12 år” som släpptes för tre år sedan. Då var han en oslipad diamant, med en stark och personlig sångröst men låtar som drogs ned av sentimentalt präktiga texter och pompös produktion. 

Fullängdsdebuten ”Vilja & tålamod” är något helt annat – beatsen av bland andra John Alexis, Studio Pirates och Gabriel Silva är ljuvligt fräscha, låtskrivandet är på en förbluffande hög nivå och huvudpersonen glänser med avslappnad självsäkerhet. 

”Gå in” är en lika oväntad som snygg tolkning av Tamias R&B-klassiker ”So into you” och skivomslaget är en hommage till Blood Oranges ”Freetown sound”, det säger något om skivans ambitionsnivå. Soundtracket till vårens och sommarens varmaste dagar – årets motsvarighet till Mwuanas ”Triller” – är här.

Bästa spår: ”Elastisk”, ”Gå in” 

Läs fler recensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, bland annat om Cardi B:s omedelbara hiphopklassiker.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.