Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Dagens skiva. Lily Allen gör en häpnadsväckande revansch

Lily Allen.
Lily Allen. Foto: Bella Howard

Länge lät sig Lily Allen reduceras till en persona som kaxig tjej. På nya albumet har hon gjort helt om, återknyter till debuten och sjunger bättre än någonsin.

4

Pop

Lily Allen

”No shame”

(Parlophone/Warner)

 

Lily Allens debut ”Alright, still” från 2006 var ett av det decenniets charmigaste och mest uppiggande engelska popalbum, tryfferat med vardagligt språk och tydliga ekon från Londons långa kärlekshistoria med jamaicansk musik. Men den röriga och osäkra Allen gick vilse när hon släppte de svaga uppföljarna ”It’s not me, it’s you” och ”Sheezus”, med anonym elektronisk pop och larviga texter – hon reducerades till en persona som kaxig och fräck tjej. Detta fjärde album är en häpnadsväckande revansch. Allen har kickat ut producenten Greg Kurstin och tagit in mer kreativa och mindre topplistebesatta personer, det jamaicanska har gjort comeback, låtarna är välskrivna med fina melodier och naket personliga och gripande texter, och Lily Allen sjunger bättre än någonsin. En utmärkt modern popskiva.

Bästa spår: ”Trigger bang”, ”Apples” 

Läs fler recensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om Kanye Wests modiga sätt att erkänna sina svagheter.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.