Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Dagens skiva: Manic Street Preachers ringar in samtidens vilsenhet

Albumomslag.
Albumomslag.

Plakatpolitiken är borta, men Manic Street Preachers lyckas ändå fånga samtidens politiska förvirring. En hårdrocksnära energi för tankarna till bandets 90-talsmaterial, skriver Johanna Paulsson.

4

Rock

Manic Street Preachers 

”Resistance is futile”

(Columbia/Sony)

Nu för tiden är det lättare att veta vad man är emot än vad man är för, konstaterade Manic Street Preachers basist och textförfattare Nicky Wire i musiktidningen NME. ”There is no theory of everything”, heter det på nya plattan ”Resistance is futile”. 

Walesarna har lämnat plakatpolitiken, men ringar ändå in samtidens vilsenhet varvat med hyllningar till inspiratörer som konstnären Yves Klein. Trion försöker förvisso inte återuppfinna sig själva som på förra skivan ”Futurology”, men gör ett starkt och inspirerat album fyllt av blinkningar till sina bästa stunder från förr. 

Den hårdrocksnära energin från debuten och de storslagna arrangemangen från ”Everything must go” får vart och vartannat spår att kännas som en hit för 90-talsfrälsta Manicsfans. 

Bästa spår: ”People give in” 

Läs fler recensioner av Johanna Paulsson, bland annat om att Sällskapet växer när Thåström lämnat dem.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.