Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 05:02 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/dagens-skiva-nina-kinert-fortsatter-att-expandera-sitt-universum/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Dagens skiva: Nina Kinert fortsätter att expandera sitt universum

Foto: Andreas Öhlund & Maria Therese

Snarare än albumtitelns romantik är det Nina Kinerts förmåga att än en gång ömsa skinn som står i centrum på hennes sjätte album, inklusive stråkar, flöjter och fältinspelningar från katedraler.

4

Pop

Nina Kinert

”Romantic”

(Ninakina/Playground)

En pianoballad om att dö i armarna på den man älskar. Mer romantiskt än så blir det väl knappast. Nina Kinerts nya album kretsar samtidigt kring titeltemat i sin bredaste bemärkelse. Ändå är det varken kärlek, känslor eller litterära referenser som är mest slående, utan snarare Stockholmsartistens förmåga att än en gång ömsa skinn.

Läs mer: Nina Kinert: ”Jag har ifrågasatt Gud i hela mitt liv” 

Låtarna på ”Romantic” visar upp ett rikare spektrum av singer/songwriter-sidan. Arrangemangen experimenterar med stråkar, flöjter och fältinspelningar från gotiska katedraler. Future Islands-sångaren Samuel T Herring sjunger duett, Martin Hederos kompletterar med pianospel och Daniel Fagerström bistår med en brusbetonad hellre än polerad produktion. Det klär Kinerts expanderande universum väl.

Bästa spår: ”Chapped lips” med Samuel T Herring

Läs fler recensioner av Johanna Paulsson, till exempel om hur Manic Street Preachers fångar samtidens politiska förvirring.

Pop

Nina Kinert

”Romantic”

(Ninakina/Playground)

4

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.