Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-12 23:35 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/david-molin-och-harlanda-chamber-choir-a-bright-star-shineth/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

David Molin och Härlanda Chamber Choir: A bright star shineth

Att i decembermörkret vända blicken mot stjärnorna är alltid berörande. Då något helt fjärran når oss med sitt ljus.

Klassiskt
4

David Molin och Härlanda Chamber Choir

”A bright star shineth”. (Footprint/Naxos)

Och det är just den mysteriösa känslan som David Molin och Härlanda Kammarkör fångar redan på första spåret ”Nu tändas tusen juleljus” i ett arrangemang där mikrointervallen får Emmy Köhlers klassiker att tindra som ett aldrig tidigare känt ljusfenomen i en avlägsen rymd.

En stämning som vidare förstärks i Paul Hilliers ”There is no rose”, de båda ”O magnum mysterium” av Francis Poulenc respektive Morten Lauridsen samt i Thomas Tallis bländande ”O nata lux de lumine”. Den halländska folkmelodin ”Guds son är född” för varsamt ner uttrycket till det jordiska innan en svävande ”Stilla natt” vänder blicken tillbaka mot rymden.

Bästa spår: ”There is no rose”

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.