Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Ed Sheeran: ”+”

Skivrecension
2

Artist/grupp: Ed Sheeran

Skivtitel: ”+”

Skivbolag: Atlantic/Warner

Jag vill tycka om Ed Sheeran. Popvärlden svämmar inte direkt över av rödhåriga 21-åringar som skriver romantisk r’n’b-pop om lego, twittrar om mammas lakritssmycken eller gör sorgliga hittar om hemlösa tonårsprostituerade. Och sedan vinner tunga Brit Awards som ”Bästa brittiska manliga soloartist” och ”Årets genombrott”.

Samtidigt går det inte att komma ifrån att Sheeran är en brittisk Jason Mraz som verkligen lever upp till epitetet ”New boring”. Och dessutom är så verklighetsfrånvänd att han kallar sig ghetto när han kommer från en mysort i Suffolk som röstats fram till det bästa stället att bo på i Storbritannien. Hans snabba folkrap-fraseringar är det enda som räddar denna bleka béchamelsås.

Bästa spår: ”You don’t need me, I don’t need you”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.