Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Estelle: ”All of me”

Skivrecension
2

Artist/grupp: Estelle

Skivtitel: ”All of me”

Skivbolag: Homeschool/Warner

Glöm titeln. Det här är inte alls allt Estelle har att erbjuda. Ärligt talat vet jag inte vad hon håller på med, mer än att göra Lauryn Hillska ”Miseducation”-interludes och jamma fram fantasilösa hittar med topplistenamn. Estelle är för begåvad för att kråma sig runt Rick Ross. Att den David Guetta-producerade singeln ”Freak” inte sålde tillräckligt för att inkluderas på skivan, borde också ha varit en indikator på att Estelle inte tjänar på att fausta sig fullt ut.

Den inre konflikten synliggörs lika mycket inom som mellan låtarna.

Ofta hör man hennes eget uttryck i verserna tills det mosas av en radiodesignad ångvältsrefräng. Att skivans främsta dunderhonungsspår heter ”Do my thing” blir i sammanhanget rätt ironiskt.

Bästa spår: ”Do my thing” ft Janelle Monáe

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.