Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Gotye: ”Making mirrors”

Skivrecension
2

Artist/grupp: Gotye

Skivtitel: ”Making mirrors”

Skivbolag: Universal

En Ashton Kutcher-hajpad och Sting-kanaliserande indietrummis som gillar att nakenmåla sig? Ja, det är ganska exakt vad vi har att göra med här. Därmed inte sagt att tavelvideon till Gotyes hitduett ”Somebody that I used to know” inte är sevärd. Ja, minst lika bra som låten i sig - som amerikans­ka tonårsserier så klart kastat sig över. Tyvärr är resten av skivan en kvalitetsmässig puckelpist. I ena sekunden levererar 10-talets Peter Gabriel snygg dubpop, i nästa gör han pannkaka av en Twin Peaks-sampling och snattar fel plagg från Motown.

Kolla hellre upp Gotyes duettpartner Kimbra – en spännande hybrid av Feist, Amy Winehouse och Björk – och garanterat det bästa som hänt Nya Zeeland sedan Flight of the Conchords.

Bästa spår: ”Somebody that I used to know”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.