Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Kanye West: ”Cruel summer”

Var har jag nu lagt mitt omdöme?
Var har jag nu lagt mitt omdöme? Foto: Brad Barket/AP
Skivrecension
2

Artist/grupp: Kanye West

Skivtitel: ”Cruel summer”

Skivbolag: G.O.O.D Music/Universal

Min största smärta i livet är att jag inte kan se mig själv uppträda, tillkännagav Kanye West med sedvanlig ödmjukhet på sommarens BET Awards.

Min största smärta i min relation till Kanye West är att hans grandiosa självsyn slaktar hans artistiska omdöme. Att släppa det här monumentalt oinspirerade labelsoundtracket till Wests kortfilm, där Kid Cudi försöker bota en blind arabisk prinsessa i ett fruktpalats (med en Coldplayremix), kan vara det sämsta beslut han någonsin fattat.

Dagisbattlerim som ”My bitch make yo bitch look like ’Precious’” och trött slentrianmisogyni från Pusha T, Big Sean och 2 Chainz varvas med Kanye-rader som: ”Cars, money, girls and the clothes. Aww man, you sold your soul” i ”New god flow”. Det är oklart om det är en attack mot Drake, honom själv eller mainstreamrap i största allmänhet. Ovanpå det är Kid Cudis falsksång värre än någonsin.

Trots Jay-Z:s inhopp mäter sig inget på ”Cruel summer” med ”Watch the throne”, förutom Swag King Coles (Kanyes) vers på ”New God Flow”. Trösten är den snygga Fuzzy Jones-samplingen i hostmedicindroppande ”Mercy” och att sömnpillret John Legend överraskar med en snygg 80-talsduett.

Bästa spår: ”New God Flow”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.