Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Lisa Werlinder: ”Ett minne blått”

Skivrecension
2

Artist/grupp: Lisa Werlinder

Skivtitel: ”Ett minne blått”

Skivbolag: Amigo/Cosmos

Lisa Werlinder är skådespelerskan (bland annat i filmer som ”Arvet” och Steven Spielbergs ”München”) som också är musikhögskoleutbildad sångerska och saxofonist. Det senare tydligt in i varje välgjord vrå på debutalbumet.

För välgjort är det och framför allt doftar denna jazz fint av svenskt 60-tal. Här finns exempelvis klara lån från Olle Adolphson, men allra tydligast är de vokala nickarna till Monica Zetterlund. Den senare drar också bokstavligen förbi i en obligatorisk Stockholmsvandring. Detaljer som somrigt flöjtsolo i ”Gunga” eller Peter Asplunds öppna trumpetsound ger snygg finish och loungekänsla. Trots det känns cocktailglaset aningen tomt. Har Werlinder ett lingonris i rockärmen får hon plocka fram det till nästa album.

Bästa spår: ”Gunga”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.