Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Looptroop Rockers: ”Professional dreamers”

Foto: Mia Carlsson
Skivrecension
4

Artist/grupp: Looptroop Rockers

Skivtitel: ”Professional dreamers”

Skivbolag: (Bad Taste/Border)

Det är ändå ganska förbluffande hur Looptroop Rockers lyckas hålla så jämn nivå efter nästan tjugo år i gemet. Hälften är nu pappor och strör eftertänksamt drömstoft över sitt femte album, utan att tappa i energi. Den förlorade rapbrodern Cosmic är tillbaka med full kraft. Chords, Lisa Ekdahl och tropical bass-rappande Gnucci Banana (årets artistnamn!) gästar. Och ljudet av stängda dörrar samplas i ”On repeat” – dissen av Sverigedemokraterna som släpptes redan dagen efter valet.

Roligast ur ett innovationsperspektiv är ”Do” där Promoe droppar snygga klimatrim och malmöfyndet Gnucci Banana (gift med lika begåvade Spoek Mathambo) ser till att drömmen lämnar snackstadiet. Men titelspåret har en särskild magi och sammanfattar skivan väldigt bra. En återgång till klassisk Looptroop-mark med huvudet i molnen och Talib Kweli i lurarna.

Bästa spår: ”Professional dreamers”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.