Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Motörhead: ”Bad Magic”

Hårdrock
5

Motörhead

”Bad Magic”. (Motörhead/Warner)

Det debattlag som ska argumentera för att Motörhead är överskattade får det svårt. Ändå kan jag inte låta bli. Motörhead har, de senaste hundra åren – till skillnad från majoriteten av banden som är lika gamla och framgångsrika – släppt så många bra skivor att folk slutade bry sig. ”Jaha, Motörheads nya är bra. Kan du inte berätta mer om din dröm istället?”

Alltså, underskatta inte ”Bad magic”. Bara det: titeln är fantastisk. Låtarna är mer värdig rock än stökig punk. Lemmys röst är så där konstigt mixad, högt och nära. Och där finns en ballad! Så att vi kan fortsätta drömma om bandets Johnny Cash-skiva, fylld med smärtsamma ”Whorehouse blues”-liknande ålderdomslåtar.

Det låter som Motörhead. Vilket – i alla fall när det är Motörhead som spelar – är rockens motsvarighet till den där ”Hovleverantör”-stämpeln.

Bästa låt: ”Till the end”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.