Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Mwuana: Triller

Njutbart jämn helhet snarare än bländande utropstecken.

4

RAP
Mwuana
”Triller”
(Art:Ery)

Mwuana har den bästa sångrösten bland alla svenska rappare. Bara några veckor efter det utmärkta mixtapet ”MW-GO!” släpper han nu sitt efterlängtade debutalbum. Att självförtroendet är på topp understryks både av att skivan har fått en Michael Jackson-anspelande titel och att ingen av de lysande singlar Mwuana släppt de senaste två åren har inkluderats.

De behövs inte – ”Triller” är full av hits ändå, även om Mwuana här siktar på en njutbart jämn helhet snarare än bländande utropstecken. Både melodier och texter flödar med vacker naturlighet.

Över beats som kombinerar mjuk 70-talssoul med dagens Atlanta-pop och karibiska rytmer sjunger Mwuana om kärlek, dekadens och livsval. Subtiliteten i tonen och tryggheten i leveransen ger musiken en kvalitet som bara kan beskrivas som sexig. Suveränt.

Bästa spår: ”Jag bryr mig”

Läs DN:s intervju med Mwuana i samband med skivsläppet.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.