Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Nneka: ”Soul is heavy”

Skivrecension
4

Artist/grupp: Nneka

Skivtitel: ”Soul is heavy”

Skivbolag: Hansa/Sony

Nigeria har länge varit Afrikas USA när det gäller kulturellt inflytande. Det är därför ingen slump att en av Afrikas hetaste musikexporter på senare år är uppväxt just där. Nigeriansk-tyska Nnekas afrosouliga fusion av hiphop och reggae leder ofta till jämförelser med Lauryn Hill, men med sitt skälvande vibrato landar hon snarare mellan Neneh Cherry och mjukreggaesångaren Patrice.

På tredje och rockigaste albumet hittills gästas den politiska singjay-gitarristen av Black Thought (från The Roots) och Ms Dynamite.

Här finns inget som överträffar tidigare ljuddiamanter som ”Walking” men ”Soul is heavy”, latindoftande ”V.I.P” och ”God knows why” kommer tillräckligt nära för att Nneka ska förtjäna era öron både i albumform och på hennes Nalen-konsert den 4 november.

Bästa spår: ”Soul is heavy”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.