Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Ossler: Evig himmelsk fullkomning

4

ROCK
Ossler
”Evig himmelsk fullkomning”
(Razzia/Sony)

För varje soloskiva har den tidigare Wilmer X-gitarristen Pelle Ossler rört sig allt längre in i ett avgasdisigt Thåströmland. Texterna på skånska har en trubbigare charm, men avståndet mellan Berlin och Bjuv har aldrig varit kortare än på förrförra albumet ”Ett brus”.

Sjunde skivan ”Evig himmelsk fullkomning” söker samma nerv och Bowieromantik. Låtarna spänner från grovkornigt gråvackra samtidsbilder till lågmält gnisslande melankoli i ”Helsingborg”. Amanda Werne (Slowgold) gästsjunger på några spår och Christian Gabel står för en stämningsfullt puttrande produktion.

Ossler själv blickar både inåt och ut mot kontinenten, ser historien upprepa sig i ”Slaget om Verdun” och reflekterar över nuet med sedvanligt chosefria ”här står jag”-formuleringar.

Bästa spår: ”Helsingborg”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.