Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Public Service Broadcasting: Every valley

Ebbw Vale är en gammal stålstad i södra Wales där 62 procent röstade för Brexit, trots generösa EU-bidrag och minimal invandring.

5

POSTROCK
Public Service Broadcasting
”Every valley”
(PIAS/Border)

Hit reste Public Service Broadcasting för att spela in ett konceptalbum om den walesiska gruvindustrins uppgång och fall. Det borde inte vara möjligt att skapa ett lika angeläget skimrande postrocksound kring samplade röster ur det förflutna. Men med tidigare temaplattor om andra världskriget och rymdkapplöpningen har Londonduon successivt förfinat sin förmåga att föra fram en berättelse med formen av ett musikaliskt reportage.

”Every valley” är ingen nostalgisk skiva, utan ett starkt och stämningsfullt försök att förstå samtidshistoriens öppna sår med stråkar, blås och större utrymme för gästsång – även på kymriska.

Bästa spår: ”The pit”

(Släpps den 7 juli)

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.