Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Purity Ring: ”Another eternity”

Pop
3

Purity Ring

”Another eternity” (4AD/Playground)

Megan James och Corin Roddicks Purity Ring uppehåller sig i närheten av den estetik som för fem, sex år sedan fick etiketten häxhouse. Medan de flesta av den kodeininducerade genrens företrädare har försvunnit i glömska återstår de två kanadensarna som ett i princip ensamt bevis på att ockult influerad klubbmusik med släpiga rytmer mycket väl kan ha en i alla fall rimligt hög relevans.

Sedan ska sägas att Purity Ring snarare sysslar med ”häx-R&B”. ”Another eternity” är deras andra album på vilket de tar sin känsla för dramatiska melodier ännu ett steg närmare traditionell pop. I riktigt starka spår som ”Flood on the floor” och ”Repetition” skvallrar bara Megan James ljusa indieröst om att lyssnaren inte har att göra med något nytt från typ Rihanna.

Bästa spår: ”Repetition”

Här kan du lyssna på veckans bästa spår!

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.