Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Rae Sremmurd: ”SremmLife”

Hiphop
4

Rae Sremmurd
”SremmLife”. (Ear Drummers/­Universal)

Ear Drummers Entertainment är namnet på den briljante hiphop­producenten Mike Will Made Its egen skivetikett, och när han signade bröderna Swae Lee och Slim fick duon namnet Rae Sremmurd – Ear Drummers baklänges. Mike Will Made It har visserligen en tung närvaro på detta debutalbum men det är tveklöst Rae Sremmurd själva som är stjärnorna här.

Bröderna är kaxiga och gulliga på samma gång, de bubblar av energi, har total närvaro och rappar hest och skrikigt med en stark melodikänsla i både refränger och verser. Texterna är egentligen sekundära, men alla låtar handlar om att vara ung, festa och omfamna livet, och varenda en låter som en klockren hit. Hiphopåret 2015 kunde inte börja på ett bättre sätt.

Bästa spår: ”No type”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.