Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Real Estate: In mind

3

POP
Real Estate
”In mind”
(Domino/Playground)

Trots att Real Estate sedan starten bestått av musiker med flera egna projekt vid sidan om har de skickligare än några andra tonsatt den indievåg som för ett knappt decennium sedan kom från New Jersey. Från sin östkust har de alltid haft blicken vänd mot väst. Tolvsträngade gitarrer, vintagesound, stämsång. Drömmen om Kalifornien.

I fyra album nu har de renodlat uttrycket till något omisskännligt eget. Men de har också hunnit dra på sig en irriterande tendens att ägna sig åt pastischer. Både egna och musikhistoriska. En rak linje går från The Byrds till Teenage Fanclub till Real Estate. Och för den som nöjer sig med att följa den är ”In mind” ytterligare en trygg punkt att hålla fast vid.

Den som vill mer önskar en större dos kreativt mod. 

Bästa spår: ”Darling”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.