Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Sator: ”Under the radar”

Foto: Claudio Bresciani
Skivrecension

Artist/grupp: Sator

Skivtitel: ”Under the radar”

Skivbolag: (Planet of Noise/Sound Pollution)

Visst har Sator befunnit sig ”under radarn” länge, haft åtskilliga år med bara enstaka ströspelningar och comebackalbumet 2006 var det inte så många som märkte. Men albumtiteln påstås syfta på den senaste omstartsstrategin, där ett idogt turnerande strax utanför mediernas sökljus skulle bygga upp formen inför detta album.

Och nog låter de uppvärmda, alltid. Likt det mesta gruppen gjort efter sin korta tid som ett av Sveriges största rockband är det här en bättre platta än man skulle gissa. Inte för inte är Chips Kiesbye till vardags en av Sveriges mest anlitade rockproducenter. Ihop med parhästen Kent Norberg har han skrivit en samling föredömligt tydliga låtar med enkla riff, högt tempo, stor refrängglädje, ideliga blinkningar till rockhistorien – samt en förvånansvärd variation inom de egentligen så trånga ramarna. Bara den avslutande balladen bör undvikas.

Bästa spår: ”Your up gets me down”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.