Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Scorch Trio: ”Melaza”

Skivrecension
3

Artist/grupp: Scorch Trio

Skivtitel: ”Melaza”

Skivbolag: (Rune Grammofon/Border)

Med amerikanen Frank Rosaly på trummor i stället för Paal Nilssen-Love är Scorch Trio inte längre bara ett finsknorskt mellanhavande utan ett band med presumtiv hemadress även i Chicago. Att Nilssen-Love och basisten Ingebrigt Håker Flaten för ovanlighetens skull inte spelar med varandra bäddar för den kanske mest avgörande skillnaden. Rosaly har en rakare och mer direkt (hård)rockig stil som passar den vildsinte Raoul Björkenheims distade elgitarr lika bra som ett friare trumspel, men som även skapar en märkbar förskjutning i bottenregistret.

Håker Flaten hörs tydligt, säkert på grund av att han spelar el- i stället för kontrabas, men också till följd av att Rosaly inte prickar hans spel på samma sätt som Nilssen-Love med sin detaljerade frenesi. Det rockiga inslaget tilltar och blir lite mer fyrkantigt samtidigt som det släpper fram en energi som bygger lika mycket på distinkta fraser och basgångar som på kollektivt momentum.

Bästa spår: ”Bambalán”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.