Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Sinéad O’Connor: ”How about I be me (and you be you)”

Skivrecension
3

Artist/grupp: Sinéad O’Connor

Skivtitel: ”How about I be me (and you be you)”

Skivbolag: One Little Indian/Border

Den senaste tidens galna Sinéad-rubriker dränker lätt faktumet att hennes första album på fem år är en kraftfull comeback.

Murphyrapporten om sexövergrepp i katolska kyrkan har gett ny glöd till sångerskans hat mot den institution som så präglat hennes uppväxt. ”I bleed the blood of Jesus over you and over every fucking thing you do” meddelar hon i ”Take off your shoes” och varnar för att kyrkans batterier håller på att ta slut. Även Bono får sig en känga för sin passivitet i frågan. Rösten är lika brinnande som krist­allklar och gestaltar skickligt en förälskad brud, en drogberoende tjuv, en död soldatpappa och en övergiven singelmamma. Tyvärr är den daterade 90-talsrocken inte lika intressant som texterna.

Bästa spår: ”Take off your shoes”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.