Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Sir Was: Digging a tunnel

3

ELECTRONICA
Sir Was
”Digging a tunnel”
(City Slang/Playground)

Skulle man ranka de senaste tjugo årens mest inflytelserika album skulle The Avalanches ”Since I left you” hamna minst på medaljplats. Ett album som på samma gång sammanfattade 90-talets eklekticism och pekade ut en framtid där genreblandningen kunde vara än mer skarvlös och öppensinnad.

Joel Wästberg, som spelat med José González och nu gör elektronisk popmusik under namnet Sir Was, bygger vidare på australiernas sjutton år gamla debutalbum, men har också en lite vildare jazzig, kanske till och med jazzrockig, sida.

På ”Digging a tunnel” kan gnisslig ”Venus in furs”-fiol, samplade röster, Wästbergs ljusa The Beach Boys-stämma och percussionhouse samsas och leka fint ihop i den baleariska myspölen. Utan att det känns påtvingat eller konstlat.

Bästa spår: ”Digging a tunnel”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.