Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-anders-widmark-skriver-en-lovsang-till-musiken/

Skivrecensioner

Skivrecension: Anders Widmark skriver en lovsång till musiken

Anders Widmark är jazzmusikern som söker sig till andra genrer i jakt på ”låten”. Foto: Oliver Breu

Anders Widmarks nya musikal är som en enda lovsång till musiken, som utmanar med sin klockrena enkelhet och manar till att tro på den verkan som kan finnas i en melodi.

Anders Widmark är jazzmusikern som alltid varit på jakt efter att hitta ”låten” - i sitt eget komponerande och hos andra, den som utmanar med en klockren enkelhet. Något som fört honom till allt från psalmer och pop till visor och opera.

På soundtracket till sin musikalfilm ”A music story”, som har biopremiär nu på fredag, finns just ”A simple song” där han i duett med den fantastiska Victoria Rönnefall lär henne att tro på den verkan som kan finnas i en melodi. Filmen är också en enda lovsång till musiken. Till hur den kan öppna upp ensamhet och få människor att tala med varandra.

Vi bjuds på lysande sånginsatser av Ace Wilder och André Monde de Lang, briljant rap av Adam Baptiste och Aaron Phiri samt en underbar Helen Sjöholm i den förkrossande vackra ”Gravity”.

Bästa spår: ”Gravity”

Läs fler musikrecensioner av Martin Nyström, till exempel om hur Erik Söderlind tolkar Paul McCartney på gitarr.