Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 03:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-bob-hund-ger-sig-pa-hela-det-kapitalistiska-systemet/

Skivrecensioner

Skivrecension: Bob Hund ger sig på hela det kapitalistiska systemet

Bob Hund är precis som de brukar, på gott och ont. Foto: Pontus Lundahl/TT

På sitt nionde album fortsätter Bob Hund sin omisskännliga vandring mellan skrikande elgitarrer, ettrig klaviatur, fylliga körer och elektroniska instick.

Rätta artikel

Bob Hunds nionde album går från noll till hundra redan i öppningsspåret. Det inleds med ett furiöst rockriff som, i sällskap av en mer beskedlig vissling, lägger sig som en tjock matta från 90-talet runt rocklyriken som sparkar åt lika många håll som Thomas Öbergs scenperson.

”Vi talade om vädret/världens varmaste kallprat”, sjunger han när han ger sig på hela det kapitalistiska systemet på ett sätt som bara han kan. Det är oförblommerat, rakt, repetitivt, dansant och helt utan åthävor och pretentioner, som bob hund är mest.

På ”0 - 100” fortsätter bandet sin omisskännliga vandring mellan skrikande elgitarrer, ettrig klaviatur, fylliga körer och elektroniska instick. Det låter som det brukar på gott och ont, men det är också väldigt roligt som i den svängiga ”Impopulärmusik”.

Bästa spår: ”Impopulärmusik”

 

Läs fler musikrecensioner av Alexandra Sundqvist, till exempel om Vampire Weekends nya album som är fullmatat som två.