Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 15:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-deportees-vasterbottniska-soul-ar-vit-som-sno/

Skivrecensioner

Skivrecension: Deportees västerbottniska soul är vit som snö

Deportees består i dag av Thomas Hedlund, Peder Stenberg och Anders Stenberg. Foto: Elin Berge

Deportees produktioner har alltid varit slicka på gränsen till generande, men på gruppens sjätte album är ljudbilden solkigare samtidigt som poplyriken är fjäderlätt.

Med en västerbottnisk soul lika vit som snö och produktioner så slicka och perfekta att de stundtals är generande, ibland snudd på generiska, har Deportees mutat in ett alldeles eget hörn på den svenska popscenen. Bandets styrka har alltid legat i att de storvulna, bombastiska känslorna, stråkarna och den överjordiska falsettsången backats upp av intelligenta texter och ett mångfasetterat, teoretiskt tankegods.

”All Future”, deras sjätte skiva i ordningen, är måhända inte lika omedelbar som exempelvis ”Under the pavement – the beach” (2009), men ändå mångbottnad på sitt eget vis. Ljudbilden är solkigare, men poplyriken fjäderlätt.

Över rockiga gitarrer och arrangemang som ömsom öppnar upp sig i stillsamma ballader, ömsom kulminerar i täta crescendon, skissas en framtid som kanske trots allt är möjlig.

Bästa spår: ”No palace in the sky”

 

Läs fler musikrecensioner av Alexandra Sundqvist, till exempel om hur Bat for Lashes har börjat lämna melankolin.