Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Skivrecension: En tågresa i drömskt landskap med Sofie Livebrant

Hon blev flerfaldigt prisbelönad för albumet ”Lighthouse stories” där hon tonsatte Jeanette Wintersons novell ”Lighthousekeeping”. 

4

VISPOP
Sofie Livebrant
”Secrets”
(Playground)

De eftertänksamma inåtvända texterna och drivet i gitarr och bas ger här en känsla av att vara mer inlands, det tuffar på, kanske en tågresa med tid att reflektera och försätta tanken långt bort i något drömskt landskap i fjärran. Hon är en skicklig låtsnickrare som vilar i den poetiska visans sköte. I hennes låtar spåras citat av Virginia Woolf, Simone Weil och Rumi, men framför allt hennes egna idé- och ordvärld på svenska, engelska och franska. Musiken för ibland tankarna till Paul Simons rytmiska folkpoetiska musikstil som låten ”Black night”. Albumet är producerat rått och nära och det passar hennes folkmusikaliska singer/songwriterstil och lyfter låtarna.

Bästa spår: ”Black Night”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.