Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Skivrecension: George FitzGeralds musik passar bäst efter klubben

Efter att George FitzGerald lämnat klubblivet i Berlin och på Ibiza, flyttat hem till London och blivit pappa, har han skapat ett ljuvligt album för hörlurarna i nattbussen.

4

POP
George FitzGerald
“All that must be”

(Double Six/Playground)

Den bästa klubbmusiken görs inte sällan av dem som lämnat sina allra vildaste år på scenen bakom sig. Brittiske producenten George FitzGerald tillbringade nästan ett decennium i Berlin och på Ibiza. Men inför sitt andra album har han flyttat hem till London, blivit pappa och sett livet förändras mitt framför ögonen.

Den kreativa konsekvensen är en på alla sätt ljuvlig uppföljare till den underskattade debuten från 2015. Med hjälp av gäster som Lil Silva, Bonobo och Tracey Thorn har FitzGerald tagit ytterligare steg rakt in i sin melankoliska ljudvärld. ”All that must be” är ett djupt sammanhållet, djupt integritetsfyllt bidrag i den klassiska engelska nationalgrenen ”nattbussmusik”. Lämplig för klubben absolut. Men ännu mer för hörlurarna.

Bästa spår: ”Roll back”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.