Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 12:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-hiss-golden-messenger-gor-varldens-vanligaste-countrysoul/

Skivrecensioner

Skivrecension: Hiss Golden Messenger gör världens vänligaste countrysoul

MC Taylor i Hiss Golden Messenger. Foto: Graham Tobert

Även om det finns fler mörka tankar på den här skivan bäddar Mike Taylor och hans Hiss Golden Messenger in dem i så mycket värme och enkelhet att man inte kan begära mer.

Det är uppenbart att Mike Taylor, sångaren och låtskrivaren som kallar sig Hiss Golden Messenger, bär på en sorg. Texternas tvivel, uppgörelser med vänner och barn, den ständigt närvarande depressionen, det mesta tyder på att han har en del att jobba med. Men han klär allting i den vänligaste och mest lättsvängande countrysoul som gjorts på den här sidan 1970-talet.

Den som vill förstå varför jag älskar det här bandet över alla andra kan lyssna på ”Happy birthday, baby”. Låten är rätt oansenlig, men den slutar med ett minutlångt outro där musikerna vilar sig i varandras insatser och tiden liksom stannar till en stund. Möjligen finns det fler mörka tankar än vanligt på den här skivan, men Taylor och bandet bäddar in dem väl. I stort skiljer den inte ut sig nämnvärt i förhållande till de tre senaste, det är samma varma musik, samma fina enkelhet.

Det går inte att begära mer.

Bästa spår: ”My wing”

 

Läs fler musikrecensioner av Po Tidholm, till exempel om hur bandet Whitneys musik innehåller ovanligt mycket musik.