Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Skivrecension: Högsta betyg till Courtney Barnett & Kurt Vile

Kurt Vile, namne till den tyska tonsättaren, och Courtney Barnett, känd för den ordvitsiga hiten ”Avant gardener”, har fallit handlöst för varandras musik och släpper nu en gemensam skiva.

5

ROCK
Courtney Barnett & Kurt Vile
”Lotta sea lice”
(Marathon Art/Playground)

Och de undviker alla formuleringar som innehåller ordföljden ”Kurt & Courtney”. ”Lotta sea lice” är en raspig, varm, rumslig skiva: samspelta musiker som ses och spelar gitarr i varandras vardagsrum, en kompisförälskelse. Både Barnett och Vile har samma konstant ironiska tilltal, som säkert inte är ironiskt om du frågar dem. De är indie-undfallande, twee, på ett sätt som skulle kunna bli irriterande om det inte vore för att de är så charmerande uppgivna.

Skivan är vacker, kärleken till gitarren stark och låtarna utgörs av berättelser: Barnett i rollen som författare och Vile som seriefigur.

Bästa spår: ”Fear is like a forest”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.