Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 12:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-hov1-siktar-pa-att-skapa-allsangsklassiker/

Skivrecensioner

Skivrecension: Hov1 siktar på att skapa allsångsklassiker

Hov1 fortsätter att producera sig snabbt. Foto: Beatrice Lundborg/DN/TT

När Hov1 följer upp fjolårets succéplatta fortsätter de på det indiefolkpräglade spåret, med refränger som kunde ha gjort sig hos Håkan Hellström, fast utan samma akuta känsla av ”nu” som senast.

Trogna traditionen att bete sig som The Beatles släpper Hov1 album hela tiden. ”Vindar på Mars” är skriven på Costa Rica, under en resa som löste upp de kreativa knutar som jättesuccén med fjolårsplattan ”Gudarna på Västerbron” orsakade. Lösningen skulle visa sig vara en fördjupning i det indiefolkpräglade uttryck som hiten ”Hon dansar vidare i livet” introducerade.

I titelspåret, i gulliga ”Ma chérie”, i Veronica Maggio-duetten ”Hornstullsstrand” driver de gitarrdominerade melodierna kvartettens vid det här laget patenterade berättelser om ung kärlek i Stockholm framåt. Flera av de största refrängerna hade gjort sig utmärkt på en tidig Håkan Hellström-platta.

Den akuta känsla av ”nu” som fanns hos föregångaren saknas dock delvis här. Hov1 får passa sig så att de inte faller för hårt för frestelsen att bara skriva framtida allsångsklassiker.

Bästa spår: ”Smokebreak”

 

Läs fler musikrecensioner av Sara Martinsson, till exempel om hur Kaah är så modern och öppen som ingen annan svensk.