Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-imenellas-poppiga-rap-visar-bara-en-del-av-hennes-register/

Skivrecensioner

Skivrecension: Imenellas poppiga rap visar bara en del av hennes register

Imenella är en dansare och koreograf som också har börjat skapa musik. Foto: Elin Åberg

Även om Imenella har skrivit de flesta texterna på sin debut-ep tillsammans med Stor så är den pondusfyllda leveransen hennes, men hon visar långt ifrån allt vad hon kan.

Trettioettåriga Imenella är sedan många år tillbaka framgångsrik dansare, koreograf och danslärare med inriktning mot dancehall. För ett par år sedan bestämde hon sig för att skapa musik och inte bara dansa till den.

Rutinerade rapparen Stor blev hennes mentor, och mer än så: på fyra av fem låtar på denna debut-ep har Imenella skrivit texten tillsammans med Stor. Inget fel med det, det viktiga är ju att en låt blir så bra som möjligt, och Imenellas poppiga raplåtar flyter fint – dessutom är ju den pondusfyllda leveransen hennes och ingen annans.

Här finns inget lika hittigt som ”Chagga” eller lika tungt som ”Moves”, och dancehallrytmerna lyser ännu med sin frånvaro, men Imenella känns ändå som en ohejdbart stigande stjärna på den svenska hiphophimlen. ”Tenstas Veronica Maggio” som hon själv säger.

Bästa spår: ”Badman flow”, ”Iman”

 

Läs fler musikrecensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om hur Ison & Fille fortsätter att utvecklas bortom sitt ärevarv.