Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Skivrecension: Jaari Haapalainen Trio håller tempot uppe

Med sin tredje skiva inom loppet av ett år håller Jari Haapalainen Trio tempot uppe på mer än ett sätt.

4

PUNKFUSION
Jaari Haapalainen Trio
”Fusion nation”
(Moserobie/Plugged)

För även låtarna går snabbt – och fort, i bemärkelsen på kort tid. Det ligger en punkattityd i det där som trummisen Haapalainen, saxofonisten Per ”Texas” Johansson och elbasisten Daniel Bingert högtidlighåller vad de än tar i. Att de likafullt anspelar på fusion med sina skivtitlar – de tidigare hette ”Fusion machine” och ”Fusion madness” – ska inte tolkas som en hyllning till Chick Corea Elektric Band utan riktar sig mot en helt annan sorts brytpunkt mellan jazz och rock.

I releasematerialet avtackas James Blood Ulmer, vars koppling till det tidiga 80-talets så kallade no wave känns talande. Det är musik som tycks kasta sig över kompositoriska idéer – innan de har hunnit svalna.

Bästa spår: ”Drog”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.