Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-kedr-livanskiy-pa-storogd-upptacktsfard-i-90-talets-klubbmusik/

Skivrecensioner

Skivrecension: Kedr Livanskiy på storögd upptäcktsfärd i 90-talets klubbmusik

Kedr Livanskiy är ryska för libanesisk ceder och artistnamn för Jana Kedrina. Foto: Dmytrij Wulffius

Trots att technoprinsessan från Moskva, Kedr Livanskiy, har bytt iskyla och klagosång mot fluffig ambient och ekande dub är hon lika innerlig och charmerande som alltid.

Rätta artikel

Moskvas technoprinsessa Jana Kedrina, alias Kedr Livanskiy, är tillbaka. Efter den underbara lo/fi-råa ep:n ”January sun” och det lite lyxigare debutalbumet ”Ariadna” är ”Your need” ett steg i ännu en ny riktning. Syntarna får ännu större plats här än på ”Ariadna”, och de har grällare, gladare färger.

Det skulle kunna vara ett problem, eftersom det var den romantiska melankolin som gjorde Kedr Livanskiy så tilltalande, hennes unika mix av iskalla beats och pigg klagosång. Men hennes storögda upptäcktsfärd i det tidiga 90-talets klubbmusik är lika innerlig och charmerande som alltid. Nu får technopop och breakbeats sällskap av mysigt fluffiga ambientackord och effektfullt ekande dub.

Det enda jag saknar är en refräng som hugger i hjärtat, men melodierna på ”Your need” har andra avsikter.

Bästa spår: ”Sky kisses (На танцполе)”

 

Läs fler musikrecensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om hur Jenny Wilson återvänder till traumat från fjolårets album, men nu på svenska.