Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 18:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-kindness-nya-later-som-ett-dj-set-dar-gasterna-marks-mest/

Skivrecensioner

Skivrecension: Kindness nya låter som ett dj-set där gästerna märks mest

Adam Bainbridge har tagit sig artistnamnet Kindness och pronomenet hen. Foto: Michele Yong

Adam ”Kindness” Bainbridge fortsätter att bjuda in rader av gäster på sitt nya album, det första på fem år, som är intelligent och välproducerat – men väl undflyende.

När Robyn avslutade sin konsert på Sjöhistoriska med Kindness-låten ”Who do you love” ville samarbetspartnern inte komma ut på scen. Det säger mycket om Kindness artistskap.

På senare år har Adam Bainbridge främst arbetat i kulisserna bakom andra stjärnor som Solange och Blood Orange. Och när hen väl släpper album under eget namn, är gästsamarbetena lika många som på fem år gamla ”Otherness”.

Det kollektiva förhållningssättet är både sympatiskt och uppfriskande i popvärldens annars så hårda fokus på individ. Musikaliskt känns ”Something like a war” som ett genomtänkt dj-set av cool r&b, elektronisk pop och lager av influenser, där svenskorna Seinabo Sey, Nadia Nair och Robyn gör mest bestående intryck.

Det är intelligent och välproducerat men i slutändan något undflyende, som glöms bort lite för snabbt.

Bästa spår: ”Cry everything (feat Robyn)”

 

Läs fler musikrecensioner av Kajsa Haidl, till exempel om Hannes imponerande okonstlade debut-ep.