Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 07:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-kreativiteten-forsar-alltfor-fort-ur-brockhampton/

Skivrecensioner

Skivrecension: Kreativiteten forsar alltför fort ur Brockhampton

Brockhampton bjuder på trendsäkra influenser från både skejtpunk som Justin Bieber.

Brockhampton släpper sitt femte album på två år och DN:s Sara Martinsson uppskattar det sammanhållna, samtida uttrycket, men längtar efter en redaktör.

Inte många popalbum kommer till med inspiration från veckovisa terapisessioner i hemmet ledda av Hollywood-stjärnan Shia Laboeuf. Men Brockhampton är inte heller som alla andra. Det över tio personer stora kollektivet bestående av en brokig skara normbrytare släpper nu sin femte fullängdare på två år. Att kreativiteten forsar ur dem borgar givetvis både för både plus och minus.

”Ginger” gräver runt i ett sövande midtempo där de verkligt starka låtarna från tidigare släpp saknas, men ett starkt, sammanhållande uttryck i stället finns. Tonen är rakt igenom samtida, komplett med trendsäkra influenser från så väl gammal skejtpunk som Justin Bieber. Den stora publik som fallit för hur Billie Eilish renoverat emobegreppet bör kunna omfamna även Brockhampton. Men ska det ske behöver gruppen kanske snarare än en skådisterapeut, en riktigt sträng redaktör.

Bästa spår: ”Love me for life”

Läs fler av DN:s skivrecensioner.