Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-mount-liberation-unlimited-vill-fa-med-for-mycket/

Skivrecensioner

Skivrecension: Mount Liberation Unlimited vill få med för mycket

Tom Lagerman och Niklas Janzon är Mount Liberation Unlimited. Foto: Märta Thisner

I stället för att satsa på sina charmiga dansgolvshittar är debutalbumet från Mount Liberation Unlimited rikt på gränsen till rörigt, och bitvis lätt popkrystat.

Hur poppiga kan vi vara utan att det låter krystat? Hur housigt får det låta utan att bli tråkigt? Frågeställningen är Mount Liberation Unlimiteds, som länge haft som mål att verka i båda världar. Med charmiga dansgolvshittar har de kommit en bra bit på vägen, som ”Double dance lover” och P3-uppmärksammade ”Body language – Swedish version”, där duon leker med housemusikens heliga budord i sångtexten ”rocka din kropp så hårt”.

Låtarna saknas på debutalbumet, vars innehåll mest tycks ha valts ut för att passa bolaget de släpper på: Studio Barnhus. Resultatet är rikt, på gränsen till rörigt. Åtta minuter långa ”Techno trills and ecstacy pills” låter lika härligt som den heter, men skivan rymmer även pappafunk, fluffig pop, driviga congas och vandrande basgångar. Aldrig housetråkigt, men i svaga stunder lätt popkrystat.

Bästa spår: ”Techno trills and ecstasy pills”

 

Läs fler musikrecensioner av Kajsa Haidl, till exempel om Johanna Knutssons poetiskt berättande ambient.