Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Skivrecension: Robert Plant behaglig i ”Carry fire”

Det är redan tio år sen Led Zeppelins enda återföreningskonsert, vars logiska och sanslöst lukrativa uppföljningsturné Robert Plant avböjde till sina bandkumpaners förtvivlan.

4

ROCK
Robert Plant
”Carry fire”
(Nonesuch/Warner)

För att i stället pyssla vidare med sitt: duettprojektet med countryikonen Alison Krauss, kortlivade americanabandet Band of Joy, nuvarande Sensational Space Shifters. Alltsammans delar av samma mjukt tassande, starkt eklektiska men envist konsekventa musikmakande.

Dagens band är skarvlösare än de flesta, och tillåter det bluesiga, folkiga, orientaliska och psykedeliska att blandas i ständigt nya mönster, i låtar som gärna är lite vaga i kanterna men mycket behagliga att befinna sig i, överdådigt arrangerade och fläckfritt sjungna på absolut lägsta volym – även om ett litet gnyende någon enstaka gång kan avslöja vilket band han en gång sjöng i.

Bästa spår: ”The May queen”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.