Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-schlagervinnaren-john-lundvik-slapper-ep-for-snabbt/

Skivrecensioner

Skivrecension: Schlagervinnaren John Lundvik släpper ep för snabbt

Även John Lundvik är tvungen att följa schlagerkalendern. Foto: Sotarn

Med sin relativt höga ålder och säkra soulpopröst har John Lundvik tillfört något befriande subtilt till Melodifestivalen. Vilket inte hindrar att hans snabbt producerade ep blivit väldigt ojämn.

Rätta artikel

Efter de fjuniga sång-och-dans-pojkar som dominerat Melodifestivalen under 10-talet har John Lundviks framgångar i tävlingen de två senaste åren känts smått befriande. Trettiosexåringens säkra soulpopröst och den upplyftande lättgospelkänslan i såväl fjolårets tredjeplacerade ”My turn” som årets vinnarlåt ”Too late for love” känns ovanligt sobra och subtila för sammanhanget.

Samtidigt måste även Lundvik följa schlagerkalendern och snabbt, kanske för snabbt, få ut något i längre format lagom till Eurovision. Jag antar i alla fall att det är därför den här fem spår långa ep:n är så närmast oundvikligt ojämn och svajig. De båda festivalbidragen är ett par, tre huvuden högre än de övriga tre låtarna. 

Bästa spår: ”Too late for love”

 

Läs fler musikrecensioner av Mattias Dahlström, till exempel om hur Erik Lundin sätter ord på sina pendlingar mellan mörker och ljus.