Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 02:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-shitkid-blir-duo-och-gor-tonarspop-pa-detention/

Skivrecensioner

Skivrecension: ShitKid blir duo och gör tonårspop på ”Detention”

Foto: Moa Romanova

Efter ett album och en handfull ep som soloartist har ShitKid nu uppgraderats till en duo och satt i gång en serie utforskningar av olika genrer. Vilket har sin charm, men något har gått förlorat.

Rätta artikel

Det var så klart bara en tidsfråga innan Åsa Söderqvist skulle bli tvungen att utveckla sitt ShitKid-projekt, trots att utgångspunkten från början var att göra allting så snabbt och enkelt som möjligt. Nu står namnet inte för ett soloprojekt utan en duo, med Lina Molarin Ericsson från Matriarkatet, och ”Detention” är första albumet i vad som ska bli en hel serie utflykter i specifika genrer.

Titeln betyder kvarsittning och det handlar om tonårspop i en småpunkig, snäsig, påfallande amerikansk version. Plötsligt nosar hon på bredare radiopop, låt vara i en ned på benknotorna primitiv version. Och med ett sätt att sjunga som får ”Home wondering (I don't wanna go to prom)” att sätta sig i ett hörn och sura, trots att låten egentligen vill ut och flyga.

Vilket absolut har sin charm, men inte samma laddning som hon startade med.

Bästa spår: ”Grown-ups are kids!”

 

Läs fler musikrecensioner av Nils Hansson, till exempel om hur ökenrockaren Mdou Moctar siktar på bred tillgänglighet.