Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-22 07:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-sleaford-mods-behover-hitta-ett-nytt-satt-att-hata/

Skivrecensioner

Skivrecension: Sleaford Mods behöver hitta ett nytt sätt att hata

Andrew Fearn och Jason Williamson i Sleaford Mods. Foto: Andrew Cotterill

Efter att Sleaford Mods gått från arroganta outsiders till brett omfamnade hipsterälsklingar har de fått både en aning högre budget och vissa problem med självbilden.

Rätta artikel

Den märkligt framgångsrika spoken word-duon Sleaford Mods befinner sig i ett klassiskt punkögonblick: Acklimatisering i finrummen. De började karriären med att skrika om piss och svett, blev brett omfamnade på grund av sin charmiga arrogans och finner sig nu i den lismande musikindustri de alltid hatat.

”Eton alive” är full av funderingar kring det. Ena stunden insiktsfulla – som när de erkänner att de blivit champagnesocialister med hipsterfans – och nästa desperat självömkande (”of course we’re fucking relevant!”)

De splittrade tankarna gormas över ovanligt påkostade beats. Fler instrument än bas och trummor! Ibland till och med lite triphopsväng och grunge. Men de rikare produktionerna väger inte upp för den själsliga förvirringen. Sleaford Mods behöver hitta ett nytt sätt att hata omvärlden.

Bästa spår: ”Kebab spider”

Läs fler musikrecensioner av Noa Söderberg, till exempel om den lakoniska humorn hos indiesupergruppen Södra Sverige.