Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 07:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-tanya-tucker-later-som-en-ikon-som-har-kommit-hem/

Skivrecensioner

Skivrecension: Tanya Tucker låter som en ikon som har kommit hem

Även som veteran låter Tanya Tucker lite äldre än hon är. Foto: Admedia, Inc

Efter att ha slagit igenom som ung tonåring har Tanya Tucker haft en lång och ojämn karriär, men nu kliver hon fram som en stabil, ärrad countryveteran.

När Shooter Jennings tog sig an uppgiften att producera Tanya Tuckers första album på åratal frågade han Brandi Carlile om hon kunde bidra med en låt; det visade sig att hon var en så stor beundrare att hon blev medproducent, skrev nästan hela albumet och nu pratar om att göra några till, för att på allvar återlansera Tanya Tucker som en av countryns stora ikoner.

Vilket hon lade grund för redan som brådmogen tonårsstjärna i början av 70-talet, men sällan fått fullt erkännande för – eftersom hon var så ung när hon slog igenom och haft en karriär som bitvis vinglat rejält. Men nu låter hon så hemma som om hon alltid varit just här, också nu lite äldre än hon egentligen är, med en ärrad röst i en lätt, krispig produktion av tidlös årgångscountry. En generation yngre än Loretta Lynn, men med liknande stål i ryggraden.

Bästa spår: ”Rich”, ”Bring my flowers now”

 

 

Läs fler musikrecensioner av Nils Hansson, till exempel om den gospelrockande steelgitarristen Robert Randolph.