Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-thaiboy-digital-hanger-fortfarande-med-samma-kompisar/

Skivrecensioner

Skivrecension: Thaiboy Digital hänger fortfarande med samma kompisar

Thaiboy Digital samplar thailändska klanger. Foto: Fredrik Andersson Andersson

Thaiboy Digitals nya låtar är präglade av vemod men inte bitterhet, han fortsätter att jobba med Drain Gang och Sad Boys och hans beats är lika gnistrande som alltid.

När den romerske skalden Ovidius stod på höjden av sin karriär – han hade nyss skrivit ”Metamorfoser” – förvisades han av kejsar Augustus till Tomis, en stad vid Svarta havets kust, långt bort från den briljante författarens älskade Rom. Där skrev han ”Tristia”, dikter fyllda av bitterhet och sorg.

Nino Thaotawong, alias Thaiboy Digital, var en Sveriges mest begåvade och spännande artister – han hade nyss släppt det otroliga mixtapet ”Tiger” – när Migrationsverket våren 2015 skickade honom till Thailand.

Nya albumet ”Legendary member” präglas av vemod men är inte ”Tristia”-mörkt. Kompisarna i Drain Gang och Sad Boys är fortfarande vid Thaiboy Digitals sida, och beatsen är lika gnistrande som alltid.

Att det thailändska gonginstrumentet khong wong yai samplas i ”Can’t tell” är en vacker detalj.

Bästa spår: ”Can’t tell”, ”Lip service”

 

Läs fler musikrecensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om Maxida Märaks hiphop för folk som inte tycker om hiphop.